ÁRAK:

A Vinil Turbó a port egy általános, kereskedelmi forgalomban kapható kefe segítségével összegyűjti, de az ecset egy pár durva szemcseméret kivételével a finomabb szennyeződést csak a horony aljába nyomja és ez az, ahol a Flux Turbo orvosolja a problémát. A szívóerő annyira erős, hogy szinte minden részecskét felszippant, már 1-2 fordulat után.Több, mint egy év fejlesztés után, roppant büszkén mutatjuk be a Vinil Turbó-t, saját fejlesztésű lemez kefénket, beépített porszívó berendezéssel. Egyszerűnek hangzik, de nem feltétlenül az. Mi itt a FLUX-Hifi-nél tudjuk, hogy a lemezek legnagyobb ellensége a közönséges, mégis oly változatos por. Szilikátok, polimerek és szerves anyagok is szerepelnek az összetételében. A folyadékos lemeztisztítók ugyan jelentős részét eltávolítják a szennyeződésnek, de amint felhelyezzük a lemezt, a por úgy hullik majd rá mint a hó, beleragadva a barázdákba. Az apró részecskék és szálak rátelepednek a tűre, ellehetetlenítve a pontos beolvasást, előidézve a már jól ismert pukkogó-recsegő hangot, kellemetlenül eltorzítva kedvenc számainkat.

A Vinil Turbó belső működése rendkívül összetett. Annak érdekében, hogy ebben a kicsi, könnyű házban jó szívóteljesítmény jöhessen létre, minden egyes darabot speciálisan kellett ki fejlesztenünk. A ventilátor geometriájától kezdve a szívócsatorna kialakításáig mindent optimalizáltunk. A kissé ferde szívócsatorna végén egyértelműen láthatók az integrált irányvezetők, amelyek biztosítják, hogy az egész területre egyenletes szívóerőt kapjon. A szennyeződéseket egy összetett, mégis könnyen cserélhető szűrőfelépítés fogja fel. Ezen a téren tényleg mindenre gondoltunk. Még a bársony talpak, amelyek biztosítják, hogy a lemez felszíne ne sérüljön is könnyű helyettesíteni. Mind az akkumulátorok és a szűrő rács kapacitása több mint 100 használatra elegendő.
Mikroszkópos felvétel a Vinil Turbó alkalmazása után

A valódi szénszálakból készült ecsetbetétet ráadásul földeltük, hogy a hangból eltávolítsuk a statikus töltést, amiért a kapcsoló alatt található nagy érintkező sáv a felelős, és még több port vonz. A lejátszás során a tisztítás hatása meglepően eredményes. A hangzás sokkal szabadabbnak tűnik, még az erős gerjesztésű komplex zene is reprodukálható, megkülönböztethető torzítások nélkül. Az analóg lejátszás eddigi jellemzőjeként a beolvasási zaj akár 50% -kal csökken, ha lejátszás előtt megtisztítjuk a Vinil Turbóval. Természetesen nem klinikai tisztaságot garantálunk, de bármi, amit a lemez nyújt, sokkal jobban a felszínre törhet, optimálisabb hangzást nyújtva. A Vinil Turbó alkalmazásában döntő jelentőségű az egyszerűség. Egy gyors kör az eszközzel a korongon, és már úgy hallhatja lemezeit, mint még ezelőtt soha!